användarnamn
lösenord

efter skribent

eller datum

välj datum

Publicerad: 27 februari 2010 11:12

Källa: expressen.se

Lars Ohly (V) poserar i Palestinasjal

Det var i våras i samband med demonstrationer mot Davic Cup-matchen mot Israel i Malmö, som Lars Ohly (V) poserade i en Palestinahalsduk med en karta där landet Israel inte fanns med.

Man kan undra varför Lars Ohly över huvud taget deltog i demonstrationen mot Israel och judarna?

Folkpartiledaren Jan Björklund reagerar starkt mot Ohlys klädesplagg och anser att det är det mest omdömeslösa en svensk ledande politiker kan göra i modern tid.

Att en person ville ta en bild av Ohly med halsduken är inte förmildrande utan visar med önskvärd tydlighet var han står. Denne politiker kan bli minister i en eventuell kommande rödgrön ministär om de vinner valet i höst.

Halsduken representerar att Israel inte har rätt att existera och signalerar ett hat som riktar sig mot Israel och som oftast bottnar i antisemitism.

Expressen publicerar nu bilden, där Vänsterledaren bär en halsduk med Palestinas färger, en text på arabiska och en karta över Palestina.

Kartan har samma form som staten Israel och enligt experter ska det tolkas som att Israel inte ska existera utan ersättas med ett stort Palestina.

Sjalen har en idé om att Israel som judisk stat inte ska finnas, att tvåstatslösningen inte är aktuell, säger Eli Göndör, doktorand i islamologi vid Lunds Universitet.

Han får medhåll av Magnus Sandelin, författare till boken "Extremister".

Den rödgröna oppositionen presenterade nyligen en gemensam syn på Palestinafrågan. De ser Israel som en ockupationsmakt, och kräver att ockupation av Västbanken, Östra Jerusalem och Gaza upphör. 

De vill se en tvåstatslösning där Palestina erkänns som stat och de anser att Israel som den starkare parten har ett större ansvar för att fred uppnås, men ställer också krav på den palestinska myndigheten och Hamas.DSB den 27 februari 2010

Kommentera artikel

 
 

Kommentarer

Svara

dan 2010-02-28 14:17

Ljuger Lars Ohly?

Det finns de som hävdar att han fick halsduken av arrangörerna när han gick med i demonstrationen och hade den på sig under denna.

Detta enligt fotografens blogg?

Nu vet vi vad vi har att vänta om de rödgröna vinner valet: Mona Sahlin i burka och Ohly i palestinasjal tillsammans med ett antal miljötalibaner.

Odao

  • Artiklar

  • Kommentarer


Vad vet du om blommor?


© Politico.se